تبلیغات
آشپزی با الی - خورش قیمه برای 4 نفر
 
آشپزی با الی
دوشنبه 12 آذر 1397 :: نویسنده : نینا نیکانی


خورش قیمه برای 4 نفر


Image result for ‫خورش قیمه‬‎



آشپزی هم مانند بافندگی روشی برای تمرین تمرکز حواس و تکنیکی قدیمی برای مبارزه با اضطراب و بالا بردن حس شادی است. علاوه بر این ها آشپزی مستلزم دقت و توجه زیادی است. باید اندازه گیری کنید، روی رول کردن خمیر تمرکز کنید و… اگر روی طعم و بو تمرکز کنید و حواستان به چیزی که درست می کنید باشد، همین تمرکز حواس به خودی خود باعث کاهش استرس می شود.  کسانی که افسردگی دارند با آشپزی آرامش پیدا می کنند چون آشپزی ذهن تان را از افکار ناراحت کننده دور می کند و شما را مجبور می کند روی کاری که در حال انجام هستید تمرکز کنید. و در آخر می توانید چیزی را که با تلاش خودتان درست کرده اید با دیگران به اشتراک بگذارید. در ادامه با ما همراه باشید :) ♥♥♥

مواد لازم برای تهیه خورش قیمه سیب زمینی


به منظور تهیه این غذا برای شش الی هشت نفر، به دو الی دو و نیم ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در ادامه مشاهده می‌کنید، نیاز خواهد بود.

مواد لازم
گوشت 750 گرم
پیاز 3 عدد متوسط
لپه 100 گرم
سیب زمینی 750 گرم
رب گوجه فرنگی 2 الی 3 قاشق غذاخوری
لیمو عمانی 6 ال 8 عدد
روغن، نمک و فلفل به میزان لازم

 

چند نکته:

  • برای این خورشت از گوشت مغزران گوسفند یا گوساله استفاده کنید.
  • رنگ رب گوجه فرنگی‌ها با یکدیگر متفاوت است، بنابراین احتمال دارد به میزان بیشتر یا کمتری از رب نیاز داشته باشید.
  • این خورشت همراه با پلو سرو می‌شود. برای شش الی هشت نفر به یک کیلو و دویست و پنجاه گرم الی یک کیلو و نیم برنج نیاز است. برنج را حتما از چند ساعت قبل در آب و مقداری نمک خیس کنید.
  • معمولا به تعداد نفرات،‌ لیموعمانی در نظر گرفته می‌شود، به عبارت دیگر برای به ازای هر نفر یک لیموعمانی به غذا اضافه می‌کنند.
  • لپه را پاک کنید و حداقل از پنج الی شش ساعت قبل خیس کرده و چند مرتبه آب آن را عوض کنید.


طرز تهیه خورش قیمه سیب زمینی


  1. ابتدا گوشت را خرد کرده و بشویید. برای اینکه آب اضافی آن گرفته شود، تکه های گوشت را در آبکش قرار دهید و به مدتی به حال خود رها کنید.
  2. پیازها را نگینی خرد کنید. سپس آنها را سرخ نمایید تا طلایی شوند.
  3. لپه را در آبکش بریزید تا آب آن برود. سپس کاملا بشویید و پس از آنکه پیاز سرخ شد، لپه را اضافه کنید و کمی تفت دهید.
  4. سپس گوشت را اضافه کنید. در این مرحله حرارت حتما باید ملایم باشد. تکه‌های گوشت را تفت دهید تا آب آن گرفته شود.
  5. سه لیوان آب به خورشت اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید تا گوشت کاملا بپزد.
  6. لیموعمانی‌ها را با چنگال سوراخ کنید و حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در آب خیس کنید.
  7. در فاصله‌ای که گوشت‌ها پخته می‌شوند، به سراغ سیب زمینی‌ها بروید. سیب زمینی‌ها را پوست گرفته و خلال کنید، می‌توانید به هر شکل دلخواه دیگر مانند ستاره و ... نیز برش بزیند. آن‌ها را بشویید و همراه با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا یک جوش بخورد. سپس در آبکش بریزید و با آب سرد بشویید. اکنون سیب زمینی‌ها را سرخ کنید.
  8. سپس رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را به خورشت اضافه کنید.
  9. آب لیموعمانی را دور بریزید و پس از آنکه خورش قیمه سیب زمینی جا افتاد، به آن اضافه کنید. پس از پنج الی ۱۰ دقیقه خورشت آماده است.
  10. برای سرو خورشت با سیب زمینی دو روش وجود دارد، می‌توانید سیب زمینی را با خورشت یکی دو جوش بدهید یا اینکه هنگام سرو خورشت را در ظرف بکشید و روی آن مقداری سیب زمینی سرخ شده قرار دهید.
غذا حاضر است و می‌توانید آن را سرو کنید. اگر برای میهمانی و مجالس خورشت قیمه را سرو می‌کنید، مقداری پلو زعفرانی درست کنید و پس از آنکه چلو را در دیس کشیدید، روی آن را با پلو زعفرانی تزیین کنید.
 

چند نکته:

  • تفت دادن لپه باعث می‌شود که در طول مدت پخت، لپه شکل خود را حفظ کرده و متلاشی نشود.
  • حتما لیموعمانی را از قبل خیس کنید، وگرنه طعم خورشت را تلخ خواهد کرد.
  • در صورتی که در مراحل پخت آب خورشت کم بود می‌توانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
  • گاهی این خورشت با مرغ نیز تهیه می‌شود. برای این منظور مرغ را خرد کرده و بشویید. سپس در آبکش قرار دهید تا آب آن گرفته شود. مرغ را همراه با مقداری آب روی حرارت قرار دهید تا یکی دو جوش بزند، سپس آن را از آبکش رد کنید. در ادامه مرغ را مانند گوشت در مرحله چهارم با پیاز و لپه سرخ نمایید.
  • گاهی از پودر لیموعمانی به عنوان طعم دهنده استفاده می‌شود. در این صورت مقدار کمی پودر لیمو استفاده کنید، وگرنه غذا تلخ خواهد شد.
  • اگر سیب زمینی را پس از سرخ شدن به خورشت اضافه می‌کنید تا یکی دو جوش بزند، قبل از سرخ کردن نیازی نیست که بجوشانید. یکی دو جوش زدن سیب زمینی قبل از سرخ کردن آن، باعث می‌شود مغز آن خام نباشد و وقتی که شما آن را به خورشت اضافه می‌کنید تا بجوشد، نیازی به این کار نیست.

خورش قیمه سیب زمینی غذایی محبوب است که تقریبا همه از میل کردن آن لذت می‌برند. در کنار این غذا معمولا ترشی از جمله ترشی لیته یا انواع سالاد مانند سالاد شیرازی سرو می‌شود.


خورش قیمه برای 4 نفر,خورش قیمه برای 10 نفر,خورش قیمه مجلسی,خورش قیمه بدون گوشت,خورش قیمه مجلسی خوشمزه,خورش قیمه جوادجوادی,خورش قیمه برای ۴ نفر,طرز تهیه خورش قیمه با گوشت چرخ کرده,طرز تهیه خورش قیمه نذری,طرز تهیه خورش قیمه مجلسی,طرز تهیه خورش قیمه برای 6 نفر,طرز تهیه خورش قیمه در آرام پز,طرز تهیه خورش قیمه با مرغ,طرز تهیه خورش قیمه خوشمزه,طرز تهیه خورش قیمه آلو,طرز تهیه خورش قیمه با گوشت چرخ کرده قلقلی,طرز تهیه خورش قیمه نذری برای 100 نفر





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :