آشپزی با الی
سه شنبه 6 آذر 1397 :: نویسنده : نینا نیکانی


آبگوشت بختیاری


Image result for ‫آبگوشت بختیاری‬‎



مواد لازم برای تهیه آبگوشت بختیاری


به منظور تهیه این غذا برای سه نفر، به دو الی سه ساعت زمان و مواد اولیه‌ای که در جدول زیر ذکر شده است، نیاز خواهید داشت.

مواد لازم
گوشت چرخ کرده 400 گرم
لپه 100 گرم
برنج 100 گرم
تخم مرغ 2 عدد
برگه هلو 5 الی 6 عدد
آلو خورشتی 6 الی 7 عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
نعناع داغ و مغز گردو برای تزیین به میزان لازم

 

چند نکته:

  • لپه را شب قبل خیس و چند مرتبه آب آن را عوض کنید. با خیس کردن حبوبات چند ساعت قبل از طبخ  عوض کردن آب آن، باعث می‌شود نفخ حبوبات از بین برود و مدت زمان طبخ کمتری نیز داشته باشند.
  • برنج را بشویید و از چند ساعت قبل خیس کنید و مقداری نمک نیز به آن بیفزایید.
  • به جای رب انار از لواشک انار نیز می‌توانید استفاده کنید.

 

طرز تهیه آبگوشت بختیاری


  1. لپه را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن برود.
  2. آب برنج را نیز دور بریزید.
  3. لپه و برنج را در یک قابلمه بریزید و هفت الی هشت لیوان آب به آن اضافه کنید.
  4. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و درب آن را بگذارید.
  5. پیاز را رنده کنید و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.
  6. آرد نخودچی و دو عدد تخم مرغ را نیز به گوشت اضافه کنید و ورز دهید تا به صورت خمیری یک دست دربیاید.
  7. حدود ۳۰ الی ۴۰ دقیقه گوشت را در یخچال قرار دهید تا خنک شود و خود را بگیرد. سپس کوفته‌هایی به اندازه یک گردو از مایه درست کنید.
  8. در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و کوفته‌ها را در روغن سرخ کنید.
  9. زمانی که لپه و برنج پخته شد، میوه‌های خشک را اضافه کنید و مجددا درب قابلمه را ببندید.
  10. زمانی که میوه‌های خشک باز شدند و طعم خود را به غذا دادند، حرارت را تا جای ممکن ملایم کنید و کوفته‌ها را به آرامی اضافه کنید.
  11. درب قابلمه را باز بگذارید و صبر کنید تا گوشت کاملا بپزد. حدود ۲۰ الی ۲۵ دقیقه کافی است.
  12. زمانی که کوفته‌ها آماده شدند، رب انار یا لواشک انار را نیز به آبگوشت اضافه کنید.
  13. نمک و فلفل آبگوشت بختیاری را اندازه کنید و از روی حرارت بردارید.
غذا حاضر است و می‌توانید آن را سرو کنید. مقداری گردو را خرد کنید و با نعناع تفت دهید و برای تزیین آبگوشت استفاده کنید. در صورت تمایل می‌توانید نعناع و گردو را حذف کنید، این غذا آنقدر زیبا است که بدون تزیین نیز همه را به اشتها می‌آورد.

 چند نکته:

  • به جای میوه‌های خشک می‌توانید از چهار عدد هلو و چهار عدد آلو استفاده کنید. برای این منظور هلو را به چهار قسمت تقسیم کنید و هسته آن را دربیاورید. آلو را نیز به دو قسمت تقسیم کنید. سپس همراه با لپه و برنج روی حرارت قرار دهید. باقی مراحل مانند قبل است، فقط پیش از اضافه کردن کوفته‌ها باید پوست هلو، آلو و هسته‌های آلو را از سس خارج کنید. در اثر حرارت پوست میوه‌ها و هسته‌های آلو جدا می‌شود و شما به راحتی می‌توانید آن‌ها را جدا کنید.
  • اگر از لواشک انار استفاده می‌کنید، توجه داشته باشید که کاملا ترش باشد. اگر لواشک انار کاملا ترش پیدا نکردید، می‌توانید از لواشک آلو نیز استفاده کنید.
  • اگر هنگام درست کردن کوفته‌ها، گوشت گرم باشد، مایه به دست شما می‌چسبد؛ بنابراین مدتی آن را در یخچال قرار دهید تا خنک شود.

این آبگوشت مانند آبگوشت سنتی، گوشت کوبیده ندارد و کوفته‌ها در سس که از لپه، برنج و میوه‌های خشک تشکیل شده است، مزه‌دار می‌شوند. این آبگوشت بسیار متفاوت و لذیذ است، به طوری که اگر یکبار آن را طبخ و میل کنید، یکی از غذا‌های متداول در برنامه غذایی شما خواهد شد.
آبگوشت بختیاری را با ترشی لیته، سیر ترشی و سایر ترشی یا همراه با سبزی خوردن سرو کنید. همچنین بهتر است به عنوان نوشیدنی از دوغ همراه با پونه استفاده کنید تا سنتی بودن سفره حفظ شود.

آبگوشت بختیاری,طرز تهیه آبگوشت بختیاری,راز خوشمزگی آبگوشت,برای غلیظ شدن آبگوشت,طرز تهیه آبگوشت لعابدار,ادویه آبگوشت





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
 
 
 
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic | Buy Targeted Website Traffic